Нов систем за собирање пластика осмислен од 24-годишник

10.09.2018 | 09:40
Прочитано: 1761

Брод, кој влече нов систем за собирање пластика, го напушти пристаништето во Сан Франциско и се упати кон „островот“ од ѓубре што го таложат струите во Тихиот Океан.

Собирачот е со должина од 600 метри и ќе служи како ограда во која треба да се собере и затвори пластиката која слободно плови по површината на водата.

Овој систем за собирање на пластика е дело на 24-годишниот Бојан Слат од Холандија, кој изјави дека со нетрпение ги очекува резултатите.

 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.