Николовски: Владата ја разгледува опцијата за стопирање на изградба на рудниците Казандол

13.03.2018 | 20:59
Прочитано: 4325

На денешната владина седница се разгледуваше прашањето околу изградбата на рудниците Казандол. Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски во емисијата 24 Отворено изјави дека на денешната владина седница, која се уште е во тек се разгледувала опцијата за стоширање на изградбата на рудниците.

Како што посочи министерот Николовски одлуката околу нивната изградба би требало да се знае за седум дена.

Николвски додава дека досега се констатирани низа правни нерегуларности.

 

 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.