Николовски: Поголеми субвенции за тутун за новата реколта

13.02.2018 | 17:36
Прочитано: 2953

Тутунарите ќе добијат повисоки субвенции, изјави министерто за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Целта на владата не е само да се зголеми производството на тутун, туку и да се подобри квалитетот на истиот.

Николовски додаде дека реколтата за 2017 година е една од најдобрите и дека откупот финишира со постигнатата надпросечна откупна цена од 217, 5 денари за килограм. Министерот најави дека на околку 23 000 семејства кои живеат од производство на тутун ќе им бидат исплатени преку 100 милиони евра.

 

 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.