Несоодветно се применува Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер

01.02.2013 | 15:16
Прочитано: 1706
Поголема достапност до информациите од јавен карактер, но и измени на Законот за слободен пристап до информации, се препораките на Центарот за граѓански комуникации.
 
По спроведената анкета од 2012 се покажало дека само 50 % од новинарите во земјава ги знаат своите права за барање на информации, а на дури 56 % од новинарите не веруваат дека навремено ќе им бидат доставени одговорите од барањата.
 
Повеќе од изјавите.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.