Неопходно транспарентно и ефикасно користење на средствата од ИПАРД 2

10.10.2017 | 12:32
Прочитано: 1374

Парите од ИПАРД 2 програмата да се искористат максимално, на транспарентен и ефикасен начин, да овозможат промена на досегашните навики и на начинот на размислување како да се работи во земјоделството, порачаа учесниците на денешната завршна конференција од твининг- проектот за јакнење на платежната агенција.

Министерот за земјоделство, водостопанство и шумарство Љупчо Николовски рече дека веќе се преземени мерки за зголемена апсорпција на европските пари, воспоставен е гарантен фонд кој ќе им помогне на корисниците за предфинансирање на инвестициите.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.