Научници спасени од остров близу Антарктик

13.03.2018 | 12:51
Прочитано: 704

Аргентински мразокршач спаси петмина американски научници, кои беа заробени на острово во близина на антарктикот.

Министерството за надворешни работи на Аргентина соопшти дека спасените научници со хеликоптер се префрлени на мразокршачот, затоа што бродот не можел да му пријде на островот бидејќи ледената пречка била премногу тврда.

Научниците се во добра здравствена состојба, а во САД ќе бидат префрлено кога тоа ќе го дозволат временските услови.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.