Награди на интренационалниот театарски фестивал во Сараево

09.10.2017 | 17:40
Прочитано: 949

Во Сараево, на затворањето на интренационалниот театарски фестивал, беа доделени наградите на ова 57-мо издание. Меѓу добитниците е актерката Дарја Ризова, која ја доби наградата „за најдобра млада актерка за главната улогата во претставата „Електра“. Да се реализира една особено сложена улога во рамките на режисерските барања, и начинот на кој тоа е остварено, не увери во нејзината голема зрелост иако е во прашање млада актерка – оцени жири комисијата. Во конкуренција за наградите беа веќе докажани продукции од 12 земји.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.