Надлежните негираат дека имало лекарска грешка во смртта на трите новороденчиња, скопска гинекологија пренатрупана

24.08.2017 | 19:30
Прочитано: 6075

Смртта на трите новороденчиња на скопска гинекологија повторно во јавноста ја врати горчливата тема за катастрофалната смртност на новороденчиња во Македонија која е една од најголемите во Европа.

Надлежните тврдат дека во последниот случај немало лекарска грешка, но директорката на скопска гинекологија признава дека клиниката има многу проблеми.

Пред Министерството за здравство, Ивана Стојкова разговараше со министерот за здравство Арбен Таравари.


Ивана Стојкова
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.