На Гордана Јанкулоска ќе и се суди одвоено во „Таргет-Тврдина”

19.06.2018 | 11:41
Прочитано: 2157

Скопскиот Кривичен суд денеска ја раздвои постaпката против Гордана Јанкулоска, обвинета во случајот „Тврдина-Таргет“.

СЈО побара да и се суди во одделна постапка поради тоа што Јанкулоска е бремена.

Во овој случајот обвинети се и Сашо Мијалков, Тони Јакимовски, Горан Грујевски и Никола Бошковски.

Последниве двајца се во Грција, а беше одбиено барањето за нивна екстрадиција во земјава.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.