Мора да прекине монополот на УБК

09.11.2017 | 13:49
Прочитано: 1351

Монополот во прислушувањето кој го има УБК мора да се одземе за да се воспостави владеење на правото и демократските вредности – оценија учесниците во научно-стручната дебата „Безбедносни дијалози за процесот на трансформација на Управата за безбедност и контраразузнавање и механизми за контрола на следењето на комуникациите“.

Се подготвува нов предлог закон за реформите во УБК, а првиот човек на институцијата верува дека ќе биде готов до крајот на оваа година.

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски смета реформите ќе значат крај на можноста за политичка злоупотреба на управата.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.