МОН најавува ревизија на учебниците

07.12.2017 | 13:58
Прочитано: 1431

Ќе има ревизија на учебниците и таа ќе се спроведува законски, најави министерката за образование и наука, Рената Дескоска.

Според неа ревизијата нема да биде ревизија на факти, туку на невистинити факти и  ќе бидат опфатени сите учебници во кои се нотирани грешки, невистинити факти, дискриминаторски содржини и говор на омраза, предрасуди и стереотипи. Министерката најави и зголемување на платите на наставниците во основното и средното образование за пет отсто.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.