Млади Срби освоија награда во Шангај на натпревар за нови технологии

20.11.2017 | 18:28
Прочитано: 1548

Српскиот тим од Политехна - школа за нови технологии од Белград освои Награда за најдобра презентација на својата земја и работа во работилници на Светското првенство во едукација на работници, кое се одржа на 18 и 19 ноември во Шангај.

Тројцата средношколци се натпреварувале со 8.000 против натпреварувачи од 16 земји. Инаку, ова е прв пат Србија да има свои претставници на ова престижно натпреварување.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.