МИОА: Субвенциите во медиумите се наменети за поквалитетна домашна програма

15.05.2017 | 11:07
Прочитано: 2295

Со реакција се јави Министерството за информатичко општество, од каде велат дека целта на субвенционирањето на проектите воопшто не е купување на наклонетоста на медиумите, како што изнесува во јавноста здружението на новинарите на македонија, туку стимулирање и помагање на домашното медиумско производство, заради поголема квалитативна програмска понуда на гледачите.

 

Од министерството додаваат дека станува збор за исплата на надоместок за покривање на трошоците во висина од 50% при производство на домашната документарна програма и на домашната играна програма.

This publication has been produced within the partnership with Osservatorio Balcani e Caucaso for the European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF), co-funded by the European Commission. The contents of this publication are the sole responsibility of media partner Mediapool.bg and can in no way be taken to reflect the views of the European Union. 

 

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.