Миновски: Ќе го намалиме увозот на електрична енергија

25.09.2017 | 19:59
Прочитано: 2013

На надворешените фирми, државната компанија ЕЛЕМ им им исплатила 212 милиони евра за да ангажира нивната механизација за ископ на јаглен и јаловина, Сето ова се случувало во период 2012-2017.

ЕЛЕМ сега најавува дека ќе купуваат сопствена механизација, а за тоа подетално објаснува Драган Миновски, директорот на ЕЛЕМ.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.