Министерство за финансии не одговара дали ќе даде согласност за избрканиот персонал од уво нос и грло

14.03.2018 | 18:37
Прочитано: 1371

Министерството за финансии и министерството за здравство бараат соодветно решение согласно законите за дванаесетте медицински сестри и болничари од клиниката за уво нос и грло на кои им беше прекинат договорот за работа со образложение дека бил незаконски спроведен.

Од Министерството за здравство вчера соопштија дека сите дванаесет ќе бидат вратени на работа откако ќе добијат согласност од финансии, но од министерството за финансии не одгворија дали и кога ќе дадат согласност за повторно ангажирање на овие лица.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.