Мицкоски без одговор зошто за ВМРО-ДПМНЕ не е прифатливо името „Република Илинденска Македонија“

23.05.2018 | 21:35
Прочитано: 5541

Заев во вечерашниот тв дуел упати прашање до лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски зошто за ВМРО-ДПМНЕ не е прифатливо името „Република Илинденска Македонија“.

„Лесно е да кажете ние сме против, без аргументи. И опозицијата мора да биде одговорна во овој процес. Јас верувам дека треба да се обидеме, затоа што решението е достоинствено“, рече Заев.

Мицкоски го избегна одговорот и само кажа дека предлогот „Република Илинденска Македонија“ е  неприфатлив за ВМРО-ДПМНЕ.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.