Michelin го претстави тркалото на иднината „Vision“

25.09.2017 | 12:38
Прочитано: 3543

Компанијата Michelin има план да го создаде идеалното тркало на иднината, наменето за ерата на автономни возила. Тркало кое нема да се потпира концептот на вбризган воздух во гумена рамка, со неопределен (неограничен) рок на траење.

Француската компанија која оваа година прославува 128 години од своето постоење и е глобално препознатлив бренд на гуми за возила, решава да го унапреди своето производство на начин што ќе се адаптира на новите технолошки трендови.

Концептот на новата гума/тркало, именувано „Vision“, изработено со помош на 3D принт технологијата ветува многу и се наметнува како идеално решение за автономните возила кои допрва ќе се најдат на улиците во светот. Единствениот проблем кој се јавува е што од компанијата се’ уште не знаат како да го изведат ваквиот потфат.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.