Масовна евакуација ширум Русија поради лажни дојави за бомби

13.09.2017 | 21:23
Прочитано: 1451

Повеќе од 20 трговски центри, железнички станици и универзитети се евакуирани во Москва, како последица на предупредувањата за поставени експлозиви.

Засега сите дојави се покажале како лажни и се повикува јавноста да остане смирена.

Изворот на закание е нејасен, но еден државен службеник сугерира дека тие потекнуваат надвор од Русија.

– Експлозивна направа е поставена во зградата. Евакуирајте ги луѓето, повикајте експерти за бомби. Ова не е шега! Дали ме разбирате – ваква е содржината на телефонските дојави.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.