Маркет од иднината, се отвора „паметен супермаркет“ во Кина

04.04.2018 | 13:38
Прочитано: 1708

Американскиот синџир на супермаркети Волмарт најави дека ќе го отвори својот прв високо-технолошки супермаркет во Кина, во кој купувачите ќе можат да платат користејќи ги своите мобилни телефони преку платформата JD Daojia.

Потегот е дел од стратегијата на Волмарт за влез на кинескиот пазар, при што фокусот ќе биде на интернет продажбите. Волмарт веќе има искуство со отворање на помали продавници во САД, обично лоцирани во урбаните зони, за разлика од препознатливите хипермаркети во предградијата, но овој експеримент беше неуспешен во САД.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.