МАНУ организира свечен собир посветен на Блаже Конески

13.10.2017 | 09:36
Прочитано: 1066

Во рамки на одбележувањето 50 години од основањето, Македонската академија на науките и уметностите денеска напладне ќе организира свечен собир посветен на нејзиниот прв претседател и еден од нејзините основоположници -  академик Блаже Конески.

Собирот ќе го отвори претседателот на академијата Таки Фити. Првиот претседател на МАНУ, академик Блаже Конески, е еден од кодификаторите на современиот македонски литературен јазик, поет, прозаист, есеист, литературен историчар, филолог и јазичар, преведувач и професор. 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.