19.07.2018 - 12:30
Под мотото „Не летај, летувај“ почна да се спроведува кампањата на МВР и на Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот за безбедно возење и...
19.07.2018 - 12:14
Петтата светска средба на децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија е во знакот на одбележувањето 70 години од егзодусот. Манифестацијата...
19.07.2018 - 12:07
Производството во фабриката, која се наоѓа во тетовско Јегуновце, беше прекинато бидејќи немаше поставено филтри за прочистување на воздухот. Од...
19.07.2018 - 12:02
Се подготвува единствен извештај за причините за смртта на 28-годишната родилка од Свети Николе, која почина во штипската Клиничка болница пред...
19.07.2018 - 11:29
На медиумските работници да им се овозможи слободен пристап до сите настани, апелира во денешното соопштение Агенцијата за аудио и аудиовизуелни...
19.07.2018 - 11:23
Министерот за земјоделство Љупчо Николовски очекува Косово веднаш да ја повлече одлуката за зголеменото царинење на овошјето и зеленчукот воведена...
19.07.2018 - 10:53
Македонија и Унгарија имаат одлични билатерални односи и плодна соработка и дека двете земји остануваат посветени на јакнењето на меѓусебните односи...
19.07.2018 - 10:50
Работата на новинарите, фоторепортерите и другите медиумски работници мора да биде ослободена од какви било закани и притисоци, а државата во...