19.06.2018 - 14:27
Договорот за кој треба да се изјасниме е висок патриотски чин, носи иднина за државата и за сите граѓани. Овој договор го гарантира македонскиот...
19.06.2018 - 13:07
Утре во 11 часот ќе се одржи пленарна седница во македонското Собрание. Како единствена точка на дневениот ред ќе биде ратификацијата на Договорот со...
19.06.2018 - 12:48
Пратеникот Ферид Мухиќ, кој е од владејачкото мнозинство гласаше „против“ потребата од ратификација по итна постапка на договорот со Грција за...
19.06.2018 - 12:34
Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ нема да учествува во работата на Собранието што се однесува на Договорот за името со Грција, а за тоа како ќе...
19.06.2018 - 12:14
„Мигрантските кризи треба да престанеме да ги гледаме како моментални проблеми со кои се соочуваме денес, а со надеж дека ќе престанат утре. Тие...
19.06.2018 - 12:07
Преку 140 експерти за управување со земјиште од над 30 земји и организации од Европа и Централна Азија на работилница во Скопје ги дискутираат...
19.06.2018 - 12:01
Надворешната канцеларија за криминалистички работи Прилеп до Основното јавно обвинителство Прилеп поднесе кривична пријава против директорот на...
19.06.2018 - 11:41
Скопскиот Кривичен суд денеска ја раздвои постaпката против Гордана Јанкулоска, обвинета во случајот „Тврдина-Таргет“. СЈО побара да и се суди во...