23.04.2018 - 12:09
Македонија фрла по 5.000 тони храна годишно. За надминување на ваквата состојба се бараат законски измени со кои  наместо да се фрла, храната да...
23.04.2018 - 12:06
На Филозофскиот факултет беше отворен првиот центар за биоетика која ќе се занимава со грижа на човекот за природата и за здравјето, како и на...
23.04.2018 - 11:29
Припадниците на Одделот за заштита на одредени личности или објекти познат како Шеста управа денеска добија нови службени униформи. Министерот за...
23.04.2018 - 11:19
Во Кривичниот суд во Скопје денес не се појави Дејан Митревски Урко - поранешниот шеф на обезбедувањето на Никола Груевски. Тој треба да сведочи во...
23.04.2018 - 10:53
Претседателот на Собранието Талат Џафери, на покана на претседателот на Парламентот на Естонија, денеска и утре ќе учествува на Конференција на...
23.04.2018 - 10:24
Пратениците од Собранието на Република Франција Бертран Сор, претседател и Грегори Галбадон, заменик-претседател на групата за француско-македонско...
23.04.2018 - 09:33
Пешак и возач на патничко моторно возило загинале во две од вкупно 32 сообраќајки случени во текот на изминатиот викенд на подрачјето на СВР Скопје....
23.04.2018 - 08:55
По шест години изградба, денеска ќе биде пуштена во употреба делницата Демир Капија – Смоквица. Новите 28,2 километри автопат ја чинат државата 270...