Македонија Македонија Македонија Македонија Македонија Македонија Македонија Македонија Македонија Македонија

Влатко Ѓорчев, Гордана Силјановска, Филип Петровски и уште шестмина кандида...


Македонија е делумно слободна земја, оценува во најновиот извештај за слободата во светот америка...


Здружението на новинарите на Македонија реагира на последните измени на Законот за аудио и аудиов...


Создаден е правен основ државата да ги обештети лозарите. Собранието ги донесе измените на законо...


Кривичниот суд Скопје бара од државниот јавен обвинител Љубомир Јовевски да се произнесе кое обви...


Тендерската постапка за набавка на вакцини е отворена и во неа може да учествува секој, истакна м...


Со презентација на СМС комуникацијата меѓу поранешниот вицепремиер Владимир Пешевски и негови сор...


Освен на политичкото Собрание на маргините на настанот се очекува да оствари повеќе средби со евр...


Активностите врзани со имплементацијата на Преспанскиот договор, како и претстојните активности о...


Делегации на Република Ирска и Република Финска денеска престојуваат во работна посета на Републи...