04.03.2013 - 18:14
Предвреме и спротивно на законските одредби владејачките партии со дирекна вклученост на владата  предвреме ја почнаа изборната кампања,...
04.03.2013 - 17:59
Премиерот Никола Груевски јавно да каже колку пари како мито ми понуди неговиот посредник, за да стивнат политичките иницијативи на Достоинство-...
04.03.2013 - 17:42
Неприменлив во пракса со конфузни и нејасни одредби спротивни на уставот – Законот за граѓанска одговорност за клевета и навреда само ги втурна...
04.03.2013 - 15:46
Смртноста од рак на дебело црево во последниве 10 години е зголемена речиси двојно.  Во Македонија во просек годишно заболуваат околу 500 луѓе,...
04.03.2013 - 15:24
Ако судиме според народната денот по утрото се гледа, граѓаните може да се надеваат во случајот со изборите да не биде така.   На првиот ден на...
04.03.2013 - 15:14
Ситуацијата со напукнатата брана на Слатинското езеро се стабилизира, благодарение на активностите спроведени изминатите денови за отворање поголем...
04.03.2013 - 14:14
Претседателот на косовската партија ААК, Рамуш Харадинај денеска ќе престојува во Македонија по повод отворањето седиштето на ДПА  во Скопје,...
04.03.2013 - 14:07
По политичкиот договор меѓу власта и опозицијата и инсистирањето на меѓународната зедница за продолжување на дијалогот власт-ЗНМ, здружението на...