06.02.2013 - 16:39
Односите меѓу Македонија и Бугарија се премногу важни за да им бидат оставени на историчарите, сметаат експертите од двете земји.   Според нив...
06.02.2013 - 16:35
Меѓународниот институт за човекови права „Отворено општество“ објави извештај наречен „Глобализирање на тортурата“, кој претставува сеопфатна анализа...
06.02.2013 - 16:25
Тетовските комуналци штрајкуваат втора недела, а сепак дел од контејнерите во градот се испразнети. Обвинуваат дека локалната самоуправа плаќа...
06.02.2013 - 15:49
Македонија од утре ќе потпадне под влијание на циклонска активност што ќе предизвика поројни врнежи од дожд на одредени места, а на планините ќе паѓа...
06.02.2013 - 15:04
Владејачкото мнозинство на комисиската расправа го одби предлогот на пратениците од НДП, секој пратеник да добие свој телохранител.   Лидерот на...
06.02.2013 - 15:01
Руфи Османи нуди решение и за излез од политичката криза и за брзо интегрирање на државата во евро-атланските структури. Вели, лидерите на...
06.02.2013 - 14:57
Доколку нема договор за предвремени избори пратениците на опозицијата ќе ги вратат мандатите, порача од денешниот протест пратеникот на НСДП Горан...
06.02.2013 - 14:26
Пратеникот Александар Николовски како претседател на Комисијата за деловнички и мандатно имунитетни прашања денеска предложи измени на Деловникот за...