25.07.2013 - 18:45
Светскиот ден на археологијата во Македонија се одбележува во сенката на скандал и без присуство на најпознатиот меѓу колегите, директорот на...
25.07.2013 - 18:37
Џиновски скакулци низ Битола. Надлежните смируваат -  опасност по здравјето на населението нема.  Но инсектите ги вознемируваат граѓаните.
25.07.2013 - 18:20
Почнаа тропските горештини. Живата во термометарот се искачи над 35 -от степен. Синоптичарите велат допрва доагаат топлите денови со пеколни...
25.07.2013 - 17:45
Од осум сектори во тетовската општина, две раководни и едно заменичко место ќе им припаднат на Македонци.   Ова е дел од договорот поради кој...
25.07.2013 - 17:39
Само со поголемо единство и обединетост, не само внатре во државата, туку и надвор, кај дијаспората – Македонија може да ги реши чувствителните...
25.07.2013 - 17:14
Новинарот на дневниот весник „Нова Македонија“, Томислав Кежаровски кој се наоѓа во притвор, по апелите од колегите и семејството одлучи да го...
25.07.2013 - 17:10
Од кривичниот суд протестите ги толкуваат како притисок. Во соопштението од судот објавено попладнево се тврди дека во постапката во која еден од...
25.07.2013 - 16:57
Кој е последниот предлог на медијаторот Нимиц, кој е ставот на Владата за него, дали Груевски исто како и неговиот коалициски партнер Ахмети се...