31.07.2013 - 12:31
Крајниот рок за доставување геодетски елаборат за бесправно изградените објекти е 18 јуни 2014 година.    Доколку граѓаните не го...
31.07.2013 - 12:21
Одбележани 12-години  од загинувањето на припадниците на Ослободителната Народна Армија (ОНА) во Танушевци, на церемонијата во Гостивар. Пред...
31.07.2013 - 12:01
Коалицискиот партнер  во Владата Али Ахмети, пишува писмо до меѓународната заедница. Ахмети, во како што велат од ДУИ, лично писмо до...
31.07.2013 - 11:52
Во пресрет на националниот празник Илинден во Крушево синоќа првпат се одржа „Конзулска вечер“. Во хотелот „Монтана“, а потоа во крушевската чаршија...
31.07.2013 - 11:06
Директор на Управата за заштита на културно наследство ќе биде Виктор Лилчиќ, професор на Филозофскиот факултетет и доктор на археолошки науки....
31.07.2013 - 09:45
По повод националниот празник Илинден, здружението „Македониум“ од Белград организира повеќе културни настани.   Во куќата на Ѓуро Јакшиќ во...
31.07.2013 - 09:39
Вчера попладнето бил приведен поранешниот раководителот на Секторот за туризам и локален економски развој и актуелен на секторот за образование при...
31.07.2013 - 09:16
Грчкиот министер за одбрана Димитри Аврамопулос со обид за навреда одговори на прашањето на Македонската информативна агенција, дали при посетата на...