08.05.2013 - 16:02
Шесторица осомничени се приведени во продолжение на полициската акција за борба против меѓународната трговија со дрога и перење пари, позната како...
08.05.2013 - 15:57
Македонија да учи од Хрватска како се почитуваат човековите права и слободи.    На само три месеци пред влезот на Хрватска во Европската...
08.05.2013 - 14:56
Довербата на јавноста кон институцијата Народен правобранител од година на година се зголемува. Тоа се манифестира преку константното зголемување на...
08.05.2013 - 14:42
Реката Вардар чие ниво од синоќа е значително зголелемно, поплави неколку стотици хектари обработливо земјиште, а навлезена е и во 15-ина куќи....
08.05.2013 - 14:04
Еден од главните предуслови за влез во Европската унија е почитувањето и зачувувањето на човековите права и слободи, порача евроамбасадорот Аиво Орав...
08.05.2013 - 13:59
Продолжуваат медиумските препукувања централна власт-општина Центар.    Откако вчера го обвини дека сакал да ги руши спомениците на...
08.05.2013 - 13:57
Македонски до грчки знамиња – невообичаен декор за прес конференција во Атина. Замрзнатите дипломатски односи на Скопје и Атина ги одмрзнуваа шефот...
08.05.2013 - 13:55
Голема полициска акција се спроведува во три града – Скопје, Велес и Штип во која се апсат осомничени како членови на познатата Франкфуртска мафија...