06.09.2013 - 18:13
Осуда на завчерашната изјава на новиот претседател на Албанската академија на науките и уметностите Музафер Коркути дека енциклопедијата која допрва...
06.09.2013 - 18:00
Покрај македонскиот и албанскиот блок и експертите различно го толкуваат Законот за употреба на јазици.    Според професор Јове Кекеновски...
06.09.2013 - 17:50
Ахмети  се повлече од намерата  седниците на Собранието да се водат и на албански јазик.    Прашањето се отворило на синоќешното...
06.09.2013 - 15:30
Опозициската СДСМ  денеска оцени  дека предлогот Вера Јовановска Типко да биде именувана за амбасадор на Македонија во Белград е погрешен...
06.09.2013 - 14:17
Според најновата одлука на Управниот одбор на Фондот за здравствено осигурување се врши дополнување на 49 нови заштитени имиња на лекови кои опфаќаат...
06.09.2013 - 13:17
На територијата на општина Дојран, помеѓу стар и нов Дојран појавен е пожар на непристапен терен, информираат од Дирекцијата за заштита и спасување...
06.09.2013 - 12:40
Владата на Република Македонија денеска го распиша јавниот повик за пројавување интерес на лица кои сакаат и имаат желба да бидат ангажирани во...
06.09.2013 - 12:36
Културно научниот центар „Румелија Торбешки“ апелира до надлежните органи на Република Македонија и општина Струга да го истражат случајот со црквата...