19.11.2013 - 22:25
СДСМ ја поздравува и поддржува иницијативата на Синдикатот за градежништво, индустрија и проектирање при Сојузот на синдикати на Македонија, за...
19.11.2013 - 18:24
Ниту новата претседателка на Устравниот суд не ја смени политиката на судот за лустрацијата. Иако лично најави, Гошева дека на утрешната седница ќе...
19.11.2013 - 18:19
Државата го остави на цедило семејството Крстеви од Велес, кои уште месец дена ќе чекаат одговор од владата за укинувањето на инвалидската пензија на...
19.11.2013 - 18:14
Расте бројот на деца жртви на насилство. Дури 1000 деца во Македонија биле жртви на сексуално насилство, педофилија или родосквернавење. Бројките...
19.11.2013 - 18:03
Новинарите, аналитичарите и колумнистите ги навредиле судиите, судовите и целиот судски систем – реагира здружението на судиите. Сметаат дека...
19.11.2013 - 18:02
Тринаесет малолетници откри полицијата кои во четвртокот и петокот претепаа двајца ученици во автобусите на ЈСП со број 33 и 7. Насилниците се од...
19.11.2013 - 17:57
Здравство, образование и вработување. Ова се областите каде се бележи најголема дискриминација на ромите во земјата забележуваат странските експерти...
19.11.2013 - 17:53
За земјите кандидатки услов да подготват посебна стратегија за гаранции на слободата на медиумите според највиските европски стандарди, за медиумите...