30.11.2014 - 14:05
Заклучно со утре, компаниите до Архивот на Македонија треба да достават план на архивски знаци, листа на архивски материјали и на документарен...
30.11.2014 - 12:58
Фосилни остатоци од носорог стари три до пет милиони години се пронејдени во масовната праисториска  гробница на животни во близина на селото...
30.11.2014 - 12:38
Од студентскиот пленум ги повикуваат студентите на петтата студентска средба, што ќе се оддржи утре а е прва по протестниот марш. „Понесете си топла...
30.11.2014 - 12:30
По протестите за екстерното тестирање и  реакциите  во јавноста за реформите во образованието, на заедничка маса во Маврово на дводневна...
30.11.2014 - 12:23
Не знам дали по објавувањето на „бомбата“ Груевски ќе замине од власт, но аферите за Македонска банка и за актор се обична играчка во споредба со...
29.11.2014 - 20:34
Бројните ударни дупки, коишто на места личат на кратери на регионалниот пат Крушево-Демир Хисар сериозно ги оштетуваат возилата и ја загрозуваат...
29.11.2014 - 19:54
И овој 29 ноември беше празнично и славенички за членовите на здружението “Јоспи Броз Тито“ од Кочани. Со истакнување на грбот и знамињата и...
29.11.2014 - 19:31
За да бидат конкурентни на пазарите македонските земјоделци треба да се организираат во задруги . На тој начин многу полесно ке добијат и...