18.12.2016 - 18:43
Управниот суд има моќ да влијае на изборниот резултат, велат експертите. Но, ова е Суд кој неколку пати до сега беше критикуван поради своите одлуки...
18.12.2016 - 13:35
Демократската партија на Турците во Македонија на деветтиот конгресот по ред, денеска избира нов претседател на партијата, откако Кенан Хасипи во...
18.12.2016 - 11:34
Со одлуките што ги донесе Државната изборна комисија (ДИК) покажа дека не е ниво на сериозната задача што ја има во врска заштитата на сите аспекти...
18.12.2016 - 11:31
По завршувањето на синоќешното продолжение на седницата се очекуваше Државната изборна комисија (ДИК) до коалициите и политичките партии да ги...
17.12.2016 - 23:05
ВМРО – ДПМНЕ нема да учествува доколку има прегласување ниту ќе го прифати, порача лидерот на владејачката партија Никола Груевски вечерва пред...
17.12.2016 - 22:53
Со четири гласа „за“ и четири гласа „притив“ Државната изборна комисија вечерва го одби приговорот на  Коалицијата предводена од СДСМ за...
17.12.2016 - 21:25
Државната изборна комисија вечерва ја продолжи расправата за последниот приговор на СДСМ за избирачко место 2011 во општина Теарце во Шестата изборна...
17.12.2016 - 20:28
Доцна вечерва се огласи СДСМ. Во соопштението се вели: Режимот е поразен. Победи граѓанска Македонија. Граѓаните избраа живот и промени. Граѓаните ги...