21.12.2016 - 10:08
По Одлуката на Управниот суд да прифати една тужба со која се поништува гласањето на избирачкото место 2011 во Теарце во ИЕ 6, Државната изборна...
21.12.2016 - 10:05
Загрижени сме за зголемената политичка напнатост во Македонија, што уследи по изборите на 11 декември, порача портпаролот на Стејт департмент Џон...
21.12.2016 - 10:04
СДСМ  реагираше на изјавата на Никола Тодоров од ВМРО ДПМНЕ наведувајќи дека на изборите на 11 декември граѓаните изгласаа промени, гласаа за...
21.12.2016 - 10:01
ВМРО-ДПМНЕ оцени дека одлуката на Управниот суд да ја уважат тужбата на СДСМ е противправна и скандалозна. Никола Тодоров, член на извршниот комитет...
21.12.2016 - 09:50
Управниот суд ги уважи тужбите на ВМРО-ДПМНЕ за решението на ДИК за прегласување на гласачкото место 0396/1, општина Гостивар, како и тужбата на СДСМ...
20.12.2016 - 22:48
Претседателот на СДСМ Зоран Заев денеска се сретна со партнерите од Коалицијата од предвремените парламентарни избори.    Партнерите,...
20.12.2016 - 21:31
Управниот суд ги уважи тужбите на ВМРО-ДПМНЕ за решението на ДИК за прегласување на гласачкото место 0396/1, општина Гостивар, како и тужбата на СДСМ...
20.12.2016 - 20:01
Составот на советот на судиите на Управниот суд кои постапуваат по тужбите на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ поднесени за изборите се доведени под сомнеж...