26.04.2014 - 09:54
За следење на вториот круг од претседателските  избори и предвремените парламентарни избори закажани за утре, 27 април, се акредитирани 9.952...
26.04.2014 - 09:50
Во канцеларијата на Народниот правобранител утре, на денот на одржување на предвремените парламентарни и вториот круг од претседателските избори, од...
26.04.2014 - 09:44
Во пресрет на утрешниoт втор круг од претседателските избори и предвремените парламентарни избори во Република Македонија денеска е изборен молк....
25.04.2014 - 18:10
Од полноќ и официјално почнува предизборниот молк во пресрет на петтите по ред претседателски избори втор круг и предвремени парламентарни.   На...
25.04.2014 - 17:44
На изборите има еден победник, кој го добива мандатот,  а тој може да прави Влада со кого сака, ова е толкувањето на универзитетската професорка...
25.04.2014 - 17:32
Ви посакуваме в недела да имате мирни и слободни избори, ова е пораката на Кристин Мутонен, специјален координатор на мисијата на ОБСЕ во Македонија...
25.04.2014 - 17:28
Два вида на избори во  еден момент на одлука. Од волјата на гласачот зависи  дали ќе одлучи да го даде својот глас и за пратеседател и за...
25.04.2014 - 14:03
Невладината Цивил – центар за слобода, денеска отвори информативен штанд кај споменикот на Мајка Тереза на улица Македонија. На штандот, граѓаните...