27.04.2014 - 11:40
До 17 часот правото на глас за претседателските избори го оствариле 27,05 проценти од избирачите, додека за предвремените парламентарни избори...
27.04.2014 - 10:14
Утрово се навреме отворени сите гласачки места на кои граѓанската асоцијација МОСТ има набљудувачи освен 2845 во општина Центар и 2446 во Сарај каде...
27.04.2014 - 07:29
За следење на вториот круг од претседателските избори и предвремените парламентарни избори што се одржуваат денеска се акредитирани 10.013 домашни и...
27.04.2014 - 07:02
Во трката за 123 пратенички места во шест изборни единици во земјата и три во странство се 1.402 кандидати на 14 листи поднесени од пет коалиции...
26.04.2014 - 17:26
Фер, мирни и слободни избори во недела очекува амбасадорската тројка на Германија, Велика Британија и Швајцарија. Ден пред почетокот на  ...
26.04.2014 - 17:18
Македонија утре излегува на двојни избори, ќе се гласа за претседател и пратеници во парламентот. Утре ќе се одржи вториот круг од петтите...
26.04.2014 - 17:13
Огромни разлики меѓу моменталниот број на затвореници и бројот на запишаните со право на глас се забележува во избирачкиот список. Само во затворот...
26.04.2014 - 09:54
За следење на вториот круг од претседателските  избори и предвремените парламентарни избори закажани за утре, 27 април, се акредитирани 9.952...