09.03.2014 - 14:49
Дом ја подржува кандидатурата за втор мандат на актуелниот претседател Ѓорѓе Иванов. Во иднина од него ќе бараат поголем ангажман во екологијата....
09.03.2014 - 12:55
Не би се согласил дека со реизборот на претседателот Ѓорге Иванов може да се влезе во криза, далеку е од тоа.  Граѓаните ќе покажат кој кандидат...
09.03.2014 - 12:11
Претседателството на Македонскиот сојуз во Шведска (МС) смета дека резултатите од неодамна спроведената онлајн анкета со македонски државјани, кои...
08.03.2014 - 18:15
Партијата ГРОМ загрижена од случувањата во Украина најави иницијатива за брз прием на Македонија во НАТО.  Претседателскиот претендент на...
08.03.2014 - 16:35
ВМРО-ДПМНЕ е партија која не ветува лесно нереални работи, но ветеното го исполнува. Сите ветувања ги базира на темелни анализи, затоа што кога го...
08.03.2014 - 15:54
ВМРО-ДПМНЕ почна со подготовка на изборната програма за настап на парламентарните избори 2014 година. Како што истакна вицепремеирот и министер за...
08.03.2014 - 10:23
Заврши рокот за пријавување на македонските граѓани кои живеат во странство за претседателските избори. Од македонските конзулати во САД информираат...
07.03.2014 - 12:23
На полноќ завршува јавниот увид во Избирачкиот список за претседателските избори и за граѓаните од земјата и за дијаспората.    Државната...