28.04.2014 - 01:48
Денес како и пред две недели, Македонија имаше успешни избори, мирен и демократски ден, фер избори. Најголем победник е Македонија, истакна лидерот...
28.04.2014 - 01:44
На овие избори победи демократијата, победија граѓаните,  победи Македонија, рече претседателскиот кандидат на коалицијата „За подобра...
27.04.2014 - 23:58
Кандидатот за претседател на ВМРО-ДПМНЕ Ѓорге Иванов на денешните избори за претседател освои 57,2 проценти, а на СДСМ Стево Пендаровски  42,8,...
27.04.2014 - 22:06
ВМРО-ДПМНЕ во новиот собраниски состав ќе има 61 пратеник, СДСМ 34, ДУИ 19, ДПА 7, ГРОМ 1 и НДП 1, покажува симулацијата на ДИК според обработени 99,...
27.04.2014 - 21:50
Кандидатот за претседател на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“ Ѓорге Иванов на претседателските избори освои 534.154 гласови или 55,25...
27.04.2014 - 20:23
На овие избори победија граѓаните на Република Македонија, победи Република Македонија, кои избраа претседател и легитимни пратеници во Собранието на...
27.04.2014 - 19:53
На предвремените парламентарни избори најголем одѕив  до 18 часот има во четвртата изборна единица со 67,91 процент, по која следат...
27.04.2014 - 19:38
Прекршување на изборниот молк, непочитување на тајноста на гласањето и бугарски возови се само дел од забелешките на Социјал демократскиот сојуз. Од...