28.04.2014 - 17:58
Државната изборна комисија нема оценка за парламентарните, ниту за вториот круг претседателски избори. Велат дека пред истекот на рокот од 48 часа до...
28.04.2014 - 17:50
Притисоци, закани, фантомски гласачи – вакви се прелиминарните заклучоци на невладините организации кои го следеа изборниот процес.   ...
28.04.2014 - 17:45
Партиите со различни ставови околу легитимноста на претседателските и парламентарните избори. Од ВМРО-Народна обвинуваат дека Системот со притисоци,...
28.04.2014 - 17:34
Меѓународната заедница да престане да биде нем набљудувач на ретроградниот систем во земјава - кандидатот за претседател од СДСМ со порака до...
28.04.2014 - 17:22
Ефикасно и мирно спроведени избори, со недостатоци спротивни на меѓународните стандарди. Ова е генералната оценка на набљудувачите на ОБСЕ и Советот...
28.04.2014 - 17:14
ВМРО ДПМНЕ со најмногу пратенички мандати, во парламентот со свој пратеник велзе нова партија. еве како би изгледала симулација на  новиот...
28.04.2014 - 13:30
Европската комисија ќе ги почека официјалните изјави на набљудувачите на ОБСЕ/ОДИХР за да ги коментира вчера одржаните предвремени парламентарни и...
28.04.2014 - 11:50
Двојна победа на коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, опозицијата не ја признава победата, се главните наслови на странските медиуми за изборите во...