29.04.2014 - 17:41
Од манипулации и говор на омраза во текот на кампањата за која се вели дека почнала пред време, до поткуп на гласачи, злоупотреба на јавни финансии и...
29.04.2014 - 17:31
ВМРО-Народна партија е длабоко загрижена од објавувањето на официјалните резултати на Државната изборна комисија кои се единствено валидни според...
29.04.2014 - 17:27
Предвремените парламентарни избори отворија повеќе дилеми околу точноста на податоците откако на страната на ДИК евидентни беа некои нерегуларности...
29.04.2014 - 17:20
Делегацијата на САД и на ЕУ денеска во заедничка изјава, им оддаваат признание на граѓаните, кои го искористија своето право на глас на...
29.04.2014 - 17:12
По првичната воздржана оцена од Брисел дека непризнавањето на изборите резултати од страна на опозицијата, е неповолна ситуација за Македонија,...
29.04.2014 - 14:16
Незаконски исплати во готово вршеле политичките партии за активности во изборната кампања, регистрирала невладината Транспаренси Интернешнл -...
29.04.2014 - 11:44
Според член 81 од Уставот на Република Македонија, новоизбраниот претседател на државата Ѓорге Иванов треба да го почне новиот мандат најдоцна до 12...
28.04.2014 - 18:07
Симмпатизери на ВМРО-ДПМНЕ и коалициските партнери синоќа ја славеа изборната победа на плоштадот Македонија. Кон крајот на прославата на насобраните...