30.04.2014 - 17:30
Доколку партиите не ги оправдаат минусите на сметките од финансирањето на кампањите, ќе се разгорат сомнежите за коруптивно однесување, велат...
30.04.2014 - 17:24
Демократската унија за интеграција бара да се повтори гласањето во трите изборни единици за избор на пратеник од дијаспората, поради како што рече...
30.04.2014 - 14:25
А лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска со коментар за одлуката на социјалдемократите за не ги прифаќаат пратеничките манадати од неделните...
30.04.2014 - 14:21
Извршниот одбор на СДСМ синоќа едногласно одлучи да му препорача на Централниот одбор да донесе одлука за неприфаќање на мандатите, изјави партискиот...
29.04.2014 - 20:43
До Државната изборна комисија (ДИК) досега се пристигнати 12 приговори за постапката на гласање на двојните избори во неделата за што рокот заврши во...
29.04.2014 - 20:14
Пратениците од СДСМ да не ги прифатат пратеничките мандати. Ова е одлуката што според партиски извори се очекува Извршниот  одбор на партијата...
29.04.2014 - 18:05
Отсуството на анализа и независно известување на медиумите продолжија и во вториот круг на претседателските и предвремените парламентарни избори на...
29.04.2014 - 17:41
Од манипулации и говор на омраза во текот на кампањата за која се вели дека почнала пред време, до поткуп на гласачи, злоупотреба на јавни финансии и...