Македонија нема статистика за жени жртви на семејно насилство

24.10.2013 | 12:07
Прочитано: 1644
Степенот на родова нееднаквост и стереотипите кои го третираат како прифатливо насилството врз жената, но и отсуството на официјални статистики за жени-жртви на семејно насилство, се главните проблеми во Македонија за справување со овој проблем. 
 
Хармонизирање на законодавството со европската конвенција за заштита на жената, според академик Камбовски, е една од клучните мерки за спречување на насилството врз жените и девојчињата.
 

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.