Македонија денес - Загадувањето во Македонија

Гостинка: Мерима Кондов - Скопје - Смог аларм

See video

Емисии

14.09.2018 - 10:20
Гостин: Елена Андоновска
14.09.2018 - 10:19
Гости: Теа Беговска - режисер, Ена Исмаили и Анастасија Серафимовска
14.09.2018 - 01:50
Од тивок бојкот до масовно гласање против – позиционирањето на ВМРО-ДПМНЕ пред референдумот меѓу личните амбиции на поединци до линкот со НАТО и ЕУ... Придобивките од интеграцијата како морков до градењето на модерна држава? Има ли Македонија други опции на новата безбедносна и геостратешка мапа? Oтворено од Струмица со Костадин Богданов од ВМРО-ДПМНЕ, Љупчо Петковски од Евротинк, професорот Никола Дујовски и Лилјана Јоноски од Рурална коалиција.
13.09.2018 - 19:40
ВМРО-ДПМНЕ го легализираше бојкотот, дали одлуката на најголемата опозициска партија била едногласно донесена? Стравува ли партијата од меѓународна изолација откако лидерот Мицкоски даде црвен картон за Договорот меѓу Скопје и Атина? Ако компромисот подразбира двете страни да направат отстапки, како на граѓаните во двете земји ќе им се објасни дека овој Договор е најповолното решение? Ангела Рајчевска ги урива стереотипите на фудбалските терени.