22.04.2018 - 17:21
Облаци од прашина, силна бучава и татнежи ги вознемируваат жителите од велешките населби Превалец и Тунел. Нивните куќи се во близина на рудникот и...
22.04.2018 - 17:18
Ниту едно дете не смее да остане надвор од образовниот систем – порачуваат од Министерството за образование. Од таму велат дека вакцината не може да...
22.04.2018 - 15:20
Град Скопје реагира на наводите изнесени во денешната прес-конференција на советничката на ВМРО-ДПМНЕ Светлана Колариќ, во однос на новите пробни...
22.04.2018 - 15:16
Дојран треба да врати 150 илјади евра на ЕУ откако Европската комисија констатирала прекршување на условите за избор на фирма за реконструкција на...
22.04.2018 - 14:49
Поранешниот претседател на Европскиот совет, Херман Ван Ромпој предупредува дека се можни немири во регионот од поранешна Југославија без интеграција...
22.04.2018 - 14:44
Градот Скопје станува полигон за пробно возење на автобуси, обвинуваат од ВМРО ДПМНЕ. Од таму велат дека со потпишаните меморандуми се отвора сомнеж...
22.04.2018 - 14:39
Цела Дебрца на нозе, неколку илјади граѓани со транспаренти во раце уште еднаш гласно рекоа „не“ за изградба на регионална депонија во нивната...
22.04.2018 - 12:40
Полицијата започна и  ќе продолжи со засилени сообраќајни контроли за да стави крај дивеењето на возачите по скопските улици. Ќе се лови...