ЛГБТИ лицата бараат поголема застапеност во политичките агенди

24.11.2016 | 10:20
Прочитано: 3256

Здружението за критички пристап кон родот и сексуалноста „Субверзивен фронт“ почна кампања за поголема застапеност на ЛГБТИ-лицата и нивните човекови права во агендите на политичките партии.

Во рамки на кампањата ќе се одржи и првата национална ЛГБТИ-конференција во Македонија, на која претставници на партиите и на државните институции ќе разговараат за унапредување на положбата на ЛГБТИ-лицата во земјата.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.