Левица: Власта сака да гради „Проект на смртта“

20.04.2017 | 14:28
Прочитано: 7140

Проект на смртта. Вака партијата „Левица“ го именуваше проектот за изградба на рудникот  за злато на падините на Кожуф во Гевгелија.

Велат граѓаните мора да знаат дека не станува збор за рудник преку кој ќе се ископува злато,  туку тоа ќе се добива по хемиски пат за што  ќе биде уништена 3.900 хектари  букова шума додека земјата трајно ќе биде со отрови.

 

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.