Лажни вести, како да се препознаат и избегнат?

19.06.2018 | 17:17
Прочитано: 2031

Лажните вести речиси секогаш носат пораки на национализам, поделба, раздор, конфликт и омраза. Проблемот е сериозен и треба посветено да се работи на справување со овој предизвик - ова беа заклучоците од форумот за јавни политики за справување со дезинформации.

Еден од панелистите беше и пратеникот Илија Димовски кој ги повика медиумите со професионализам да се борат против лажните вести.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.