Квалитет и ефикасност – нови предизвици во судството

22.12.2016 | 17:59
Прочитано: 1577

Македонија со години  бележи назадување во судството, а со тоа и довербата на граѓаните е на ниски гранки. Ова беше оценката на експертската јавност на  денешната дебата за квалитетот, ефикасноста и компетентноста на судиите и судовите организиран од институтот за европска политика. Скандалот со прислушувањето според  дел од експертите ќе биде главниот тест дали судиите ќе се ослободат од политичко влијание.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.