23.04.2018 - 11:23
Обдукциите над телото на шведскиот ди-џеј Тим Берглинг, попознат како ди- џеј Авичи, не покажале ништо сомнително во врска со неговата смрт, јавува...
23.04.2018 - 10:58
Филмови од македонска продукција вечер од 19 часот ќе може да се видат во рамки на Скопје филм Фестивал во киното Милениум. Станува збор за...
21.04.2018 - 19:36
Филмот „Исцелител“ на режисерот Ѓорче Ставрески е добитник на награда за најдобар дебитантски филм на филмскиот фестивал Let’s CEE  во Виена,...
19.04.2018 - 17:36
Музички ураган, невиден досега на овие простори ќе му се случи на главниот град. Од 29 мај до 03 јуни, на две сцени, надвор и внатре во спортскиот...
17.04.2018 - 17:55
По повод 100 години од раѓањето на првиот претседател на државата, Kиро Глигоров, ману и дипломатскиот клуб - Скопје го промовира зборникот „За и од...
16.04.2018 - 14:23
Десет проекти од Годишната програма на Министерството за култура со вкупна вредност од осум милиони и 500.000 денари се повлечени по ревизијата на...
16.04.2018 - 11:06
Имињата на добитниците на Пулицеровата награда во категориите новинарство и уметност ќе бидат објавено денеска попладне, на Универзитетот Колумбија...
15.04.2018 - 11:34
Во Скопје, на 9о-годишна возраст,  почина поранешната првенка на Македонската опера. Павлина Апостолова-Богданова припаѓа на прават генрација...