18.01.2018 - 18:31
Музичарите кои останаа без субвенции од државата, откако Министерството за култура и МРТВ ги поништија одлуките од последниот конкурс решија на суд...
17.01.2018 - 18:05
Државата нема да ги спонзорира песните на Ристо Бомбата, Принц, Ѓорѓи Крстевски, Дарио, Али Бајрам, и останатите музички изведувачи кои беа избрани...
12.01.2018 - 18:59
Дваесет години финансиран од сопствени средства без поддршка на институциите и министерството за култура и оваа Василица, Курајчкиот карневал ќе...
10.01.2018 - 15:18
Македонскиот писател Никола Маџиров, е прв гостин годинава во крокодиловата „Куќа за писатели“ во Белград. Тој е 62. автор гостин во таа „Куќа на...
04.01.2018 - 18:28
Со уникатни маски кои се кријат до последниот час Вевчанци се подготвуваат за традицијата стара илјадници години - Вевчанскиот карневал кој според...
04.01.2018 - 13:03
Организаторите на една од најголемите и најуникатни културни знаменитости во нашата земја Вевчански карневал ги презентираа програмата и гостите на...
29.12.2017 - 14:17
Управата за финансиска полиција поднесе кривична пријава против В.Г. управител на Друштвото за филмска и видео продукција Јадран филм ДООЕЛ Скопје,...
29.12.2017 - 14:05
Видео спотот за Божикната песна „Вечниот Бог“ во изведба на Елена Ристеска, Тамара Тодевска, Викторија Лоба, Влатко Лозановски, Даниел Кајмакоски,...